Flytta till Portugal och bo i Portugal

För dig som vill pensionera dig och flytta till Portugal erbjuder detta land ett mycket fint klimat året runt. Om du överväger att bo i Portugal och tillbringa vinterhalvåret utomlands är här underbart klimat, vänliga människor, bra prisnivåer, god mat, inhemska viner och fina naturupplevelser. Dessutom är Portugal inte längre bort än drygt 4 timmars flygresa. För dig som gillar att spela golf är detta ett golfparadis. Om du längtar efter att åka skidor ta dig till ex Serra de Estrella i centrala delar av Portugal. Dessutom erbjuder Portugal på mycket kultur och historia. Här finns palats, slott, riddarborgar, kyrkor, musik (Fado) och konst. Engelska språket fungerar utmärk i Portugal. Dessutom dubbar man inte filmer vilket underlättar ytterligare. Den portugisiska lagstiftningen ändrats och landet erbjuder synnerligen fördelaktiga villkor för dig som avser att pensionera sig i landet. Läs mer om det under skatter och pension.

 • Underbart klimat året runt
 • Endast 4 timmars flygresa
 • Låga levnadskostnader
 • Fina golfbanor
 • Vacker natur
 • God mat och goda viner
 • Bästa land för ”pensionering”
 • 0 % i skatt på privata tjänstepensioner
 • Ett av Eu:s bästa skattesystem
 • Ingen gåvoskatt
 • Ingen arvsskatt
 • Ingen förmögenhetsskatt
 • Låg/ingen kapitalskatt
 • Fördelaktig vid bolagsexit

Till Portugal kommer man lättast genom flyg till någon av de tre flygplatserna som finns, Lissabon (centralt), Porto (norr) samt Faro i söder. Till alla destinationer kan man flyga direktflyg. SAS flyger ofta och det portugisiska flygbolaget TAP flyger dagligen till Portugal dessutom flyger lågprisbolaget Norweigian till Faro 2 ggr i veckan samt även Ryanair. Du kan flyga med ”direkt” flyg både från Stockholm, Köpenhamn och från Skavsta. Resan tar ca 4,5 timme. Håller er uppdaterade på deras hemsidor.

Ett annat alternativ till flyg är att ta bilen ner till Portugal. Resan kan du göra på ett par dagar. Att bila genom Portugal är ett bra sätta att lära känna landet och dess olika områden.

Portugal består av olika regioner från bergen i norr till de soliga sandstränderna i utmed Algarves kust. Både natur och klimat är mycket varierar kraftig beroende på var i Portugal du befinner dig. Nedan följer några olika distrikt som är kan vara värt att se. Se ytterligare information under fakta om Portugal

Lissabon är Portugals huvudstad bor ca en halv miljon invånare i den centrala kommunen, och 2,8 miljoner invånare i hela storstadsområdet. Lissabon har allt vad en storstad kan erbjuda. Staden grundades på 1100 talet.

Estoril är en mycket fin stad som endast ligger ca 25 minuter från Lissabon och i Cascais kommun där även Estoril ingår bor ca 200 000 personer.  Estoril är en charmig stad som ”lever” året runt. I Estoril ligger ett kasino och en fin sandstrand finns runt husknuten. Shopping och restauranger finns det gott om.

Cascais ligger i direkt anslutning till Estoril och är en gammal fiskeby. Cascais är den livligaste av de två städerna med många trevliga restauranger och här finns allt inom gångavstånd. I Cascais kommun bor ca 200 000 personer.

Silverkusten och är den kustremsa med milslång sandstrand som löper nordväst om Lissabon utmed Atlantkusten. Här finns många fina historiska sevärdigheter fina bergsbyar med fin utsikt över havet.

Alentejo utgör ca en tredjedel av Portugals yta och stäcker sig utmed spanska gränsen och hela vägen från Tejo och söderut till Algarve. Alentejo är känt för sina ”kork odlingar och för sin många vindistrikt. Här bor ca 800 000 invånare.

Sök bostad

Algarve är den södra kustremsan som sträcker sig från Spanska gränsen och västerut till Atlantent kusten. Algarve kan bjuda på allt från landsbygd med pittoreska fiskebyar till hektisk nattliv i städerna samt exklusiva golfområden. Algarve är känt för sina fina klippor och milslånga sandstränder. Algarve är även mycket populärt som turistmål.

Dourodalen ligger i den norra delen av Portugal. Klimatet här är torrt och hett och passar bra för vinodling. Utmed Douro floden växer druvorna på branta terrasserade vingårdar. I staden Porto produceras det berömda Portvinet.