Referenser/vittnesmål från kunder

Smått och gott från våra kunder om deras flytt till Portugal. Här kan ni även finna lite tips och råd för inför eran eventuella flytt till Portugal.

”Det hela började nog mest som en trevlig tanke, att flytta utomlands och kanske kunna spara lite pengar….och ja då dök tillfället upp att närvara på ett informationsmöte i Stockholm. Och en tur till Stockholm från Uppsala är ju bara helt ok, god lunch kunde man tänka sig och så ordentlig information då. Men inte skulle väl vi flytta? eller skulle vi det? Både du och Inger delgav oss både roligheter och mycket kunnande om Portugal som land och byråkratin kring hela den stora processen. Men ut kom vi från det mötet och var plötsligt mycket närmare tanken om att flytta till Portugal skulle vara helt rätt för oss. Vi bokade oss på visningsresa i maj 2013…..och ja, kära nån vilken resa. Så många hus och lägenheter hade jag nog inte sett dittills i mitt liv. Trevlig stämning och Peter och Inger svarade tålmodigt på allt i från mögel i källaren till mångmiljonbeloppshantering. Så vi bestämde oss för att flytta. Vi åkte på egna resor för att först hitta rätt plats….och vi återkom varje gång till Lagos. Alltså Lagos, tusen frågor igen till Peter om allt möjligt. Och lika tålmodigt svarade Peter, nästan alltid på ”rotmos”. Mäklaren Claudia hade ett styvt jobb med oss för att hitta rätta lägenhet, ”vi ville inte ha det, eller det. För stort, för litet, för dyrt. Balkongen i fel läge….men duktiga Claudia är lyhörd och så stod vi helt plötsligt i ”vårt hem”. Ännu fler frågor till Peter, Claudia, advokat och notarie. Och den 1 september 2015 bokade vi en enkel flygresa till Faro…sedan 1 timmes transfer och ”HEM”. Tack snälla Peter för att du genom att hela tiden finnas i bakgrunden gjorde det möjligt för oss. Vi trivs så väldigt bra…..och fler av oss som var med på just den resan är redan här och på väg.”
Evelyn och Ronny, 2015.09.09
”Oktober 2014 följde vi på PortugalMäklarnas visningsresa. Vi fastnade direkt för Lagos och dess

charm och åkte dit ett år senare för att titta närmare på staden. Det blev ett kärt återseende. Claudia

som är PortugalMäklarna i Lagos såg till att vi fick se alla objekt som vi var intresserade av och även

andra objekt som motsvarade våra önskemål. Vi fick en fantastisk service med en mycket väl

fungerade logistik. Claudia hjälpte oss även att få ta del av kommunens stadsplaner så vi kunde

avgöra hur eventuella ny bebyggelse i angränsade fastighet kunde påverka de lägenheter vi tittade

på. Något som vi verkligen uppskattade och som påverkade vårt val av lägenhet. Vi har verkligen varit

krävande köpare och ställde den ena frågan efter den andra, men Claudia, Inger, Telma och Peter har

hela tiden lika förestående, hjälpsamma och kunniga. Vi vill verkligen rekommendera såväl både

Portugal och Portugalmäklarna. De har skapat trygghet och mervärde åt oss när vi förverkligar våra

drömmar.”

BO och Pia, 2016.01.10
“The acquisition of the T3 apartment (in Portugal ) went exactly according to plan and is now completed.
I think the whole process has been as smooth as is possible and I feel a great sense of relief that this part is completed.
Again, thank you for your support in this transaction.”
Anders, 2016.05.01
Mycket pålitlig svensk mäklare som har mäklarlicens i Portugal. ”One Stop Shopping”.
Nils Sahlström , 2016-05-01
”Vi flyttade ner till Cascais augusti 2016. Vi hade hyrt en lägenhet de första 2 veckorna efter ankomst

och planerade för att besöka en del lägenheter för att hyra i längre tid. portugalMäklarnas team

förvarnade om att hyresmarknaden är oerhörd snabb. Halva parten av objekt vi hade önskat kolla på

var redan uthyrda då vi kom ner, men de hade utifrån våra önskemål hittat nya objekt som vi inte

visste om. Vi tecknade kontrakt och via PortugalMäklarna fick vi hjälp med att fixa till gas, vatten,

telefon(fast och mobil) och nätverk. Helt underbart, allt inom 2 veckor!

Kan varmt rekommendera Portugal Mäklarnas team på de allra varmaste för vuxna och /eller familjer

som tänker flyttat ner.”

Helge, Augusti, 2016
”Vi har dammsugit många länder för att hitta den där känslan som vi gjorde när vi kom till Tavira/Portugal i april 2014. Magen pirrar och vi visste bara att här skulle vi bo om ngra år. Min man och jag gick och lyssnade på ett föredrag som Portugalmäklarna hade, bara för att vi är nyfikna av oss och vi förstod också att landet var speciellt på många sätt. Då vi har några år kvar till pensionering, var det också intressant att lyssna till vilka fördelar Portugal kunde ge oss framöver, gällande boende priser, levnadskostnader, klimatet, människorna och skattefördelar.

Min man och jag gick och lyssnade på ett föredrag som Portugalmäklarna hade, bara för att vi är nyfikna av oss och vi förstod också att landet var speciellt på många sätt. Då vi har några år kvar till pensionering, var det också intressant att lyssna till vilka fördelar Portugal kunde ge oss framöver, gällande boende priser, levnadskostnader, klimatet, människorna och skattefördelar.
På föredraget fanns Inger från Portugalmäklarna, som ingav ett förtroende, med sin entusiasm och sin långa erfarenhet 20 år som mäklare i landet.
Det fanns ju inget annat att göra än att åka dit, vi blev gediget nyfikna.
Vi dammsög hela Algarve kusten, först för att hitta stället, staden, byn att ev bo i. Så kom då skylten Tavira, och vi kom särskilt ihåg namnet då Inger talat sig mycket varm om den lilla gamla staden, 3 mil från spanska gränsen med sina 10.000 innevånare. Tavira med sin enorma charm, gamla trånga gränder, mot öppna parker där alla träffas, broar över floden, små fina restauranger och en mängd underbara portugiser som står där med sina öppna famnar och tar emot dig som turist.
Priserna i affärerna, med egen produktion av kött, fisk, grönsaker mm mm priserna 30-35% lägre än hemma i Sverige.
Vi fick bla se en ny lägenhet i Tavira, där vi inte ens vågade titta på varandra för vi höll på att spricka av glädje, här var den. Sandra tålmodig som hon är, gick med runt, runt och in och ur olika objekt, men någonstans såg hon nog hur vi båda sken upp när vi kom in i vår nuvarande lägenhet…. Vi åkte hem till Sverige och sov på saken, åkte ner igen och vi ville då besöka lägenheten igen, den här gången hade vi lånelöfte med oss OM vi skulle bestämma oss. Där var den och samma känsla infann sig igen. Vi sa att vi var intresserade och kontaktade Portugalmäklarna för att lägga ett bud.
Visst gick det några turer fram och tillbaka som det ju gör, men Potugalmäklarna Inger eller Peter var ett enormt stöd i dessa. Alltid raka och vi kände oss trygga. De berättade hur vi skulle göra, vem vi skulle kontakta, och Sandra i Tavira stod redo att hjälpa oss till en advokat som vi rekommenderar att man har, 50% av alla köpare har en. Vi rekommenderar andra att göra det enkelt och tryggt för sig själva och att anlita en som rekommenderas.
Det kom en korrekt uppställning av kostnader som man behöver ta i beaktande kommer till i ett köp, skatt, advokatkostnader, mm mm allt stämde enl uppställningen.
Vi tryckte på knappen och åkte ner igen för att skriva papper, få en del stämplar i pappren träffa advokaten, få alla papper inskrivna hos notarius publicus mm mm.

Advokatens medarbetare, var med oss och talade förstås engelska, vi fick alla stämplar och allt var över på några få timmar.
När så köpet skulle slutföras, hade advokaten fullmakt från oss, vi var ju tvungna att jobba också!!. hon slutförde allt och vi fick alla papper samma dag.
Jösses vi hade blivit med lägenhet i Portugal!!
Allt har gått så jätte bra, fort och all den hjälp vi har fått av Inger, Peter, Sandra, Ida, advokaten, banken, har varit en otrolig trygghet i de för oss stora affären, en lägenhet i vårt underbara Tavira där vi redan har fått flera fina vänner.
Nu till helgen åker vi ner för att ta emot bilen som kommer med möbler från Sverige, gissa om vi längtar dit.
Tack Portugalmäklarna och alla era kontakter, ni är bäst för en trygg affär i vårt nya land Portugal. Ert professionella bemötande, och hur förtroendeingivande Era medarbetare och samarbetspartner är, och aktioner i de kontakter vi haft med Er.”

Annika med familj, 2014-08-29
”Allt startade med att min försäkringsmäklare talade om att Portugal hade noll kronor i skatt på tjänstepension. Jag började googla på lägenheter till salu i Portugal och där dök det upp ett företag som hette Portugalmäklarna med två svenskar Inger Söderlund. Peter Billton & Jag lusläste deras hemsida och upptäckte att dom samarbetade med sparsamskatt och att dom hade ett skattemöte i Stockholm.

Allt startade med att min försäkringsmäklare talade om att Portugal hade noll kronor i skatt på tjänstepension. Jag började googla på lägenheter till salu i Portugal och där dök det upp ett företag som hette Portugalmäklarna med två svenskar Inger Söderlund & Peter Billton. Jag lusläste deras hemsida och upptäckte att dom samarbetade med sparsamskatt och att dom hade ett skattemöte i Stockholm. Tyckte det var seriöst och där hamnade jag på ett mycket bra och väl framfört möte av Inger Söderlund och Göran Andersson. Tre skattemöten och två bo utomlands mässor senare var det dags för att åka ner till Portugal och titta på områden som jag kunde tänka mig att bo. Jag bilade runt på Algarvekusten till dom städer som Inger Söderlund tipsat mig om som lever året runt och fastnade för en liten stad som heter Tavira. I Tavira vart jag omhändertagen av Ida och Sandra som visade mig olika objekt . När jag väl bestämt mig för en lägenhet så vart det fart på mäklarna, på två timmar hade jag fått ett skattenummer, träffat en advokat som skulle sköta mitt köp av lägenheten samt träffat en personlig bankman och öppnat ett bankkonto. Min advokat skrev ett kontrakt som jag godkände på mail hemma i Sverige och jag skickade ner handpenning på lägenheten till hennes klientkonto. Tre veckor senare skickas slutbetalningen plus alla avgifter och skatter ner. Det är då man blir nervös och undrar om man har blivit lurad eller inte, så jag ringer och pratar med Peter i Lissabon, redan efter en minut vart jag lugn och det slutade med att Peter säger jag kommer ner när du ska skriva under papperna hos Notarie. Då ska man veta att det är ca 30 mil ner till Tavira från Lissabon där Peter är. Snacka om seriöst företag som tar hand om sina kunder på det sättet. Tack Peter det kändes skönt att ha dig där på min sida hos Notarie. Efter ca två månader var jag nu ägare till min nya bostad i Portugal och allt gick så fort att man inte han fundera på hur detta gick till. Nu i efterhand förstår jag vad som hände. Portugalmäklarna Ida och Sandra ordnade med skattenummer med bank kontakt och advokat kontakt, min advokat Sara Manshino som fixade alla papper och autogiro på hyra, gas, el, Inger Söderlund & Peter Billton med all information på hemmaplan som var hjärnan i hela affären och upplägget, jag gjorde ingenting…. Dom som säger att det är jobbigt och mycket strul att köpa utomlands kan jag INTE hålla med, men dom kanske inte anlitade Portugalmäklarna som jag verkligen kan rekommendera för ett säkert och tryggt köp. Ett stort tack till, Inger, peter, Ida, Sandra, och Telma.”

Thomas, 2014-01-01
”Tack Inger för snabb och proffsig hjälp med att finna vårt nya hem i Portugal. Vi åkte ner med intentionen att leta område där vi ville bosätta oss. Vi hittade inte bara område utan även en bostad direkt. Och efter 2 dagar hade vi köpt vår dröm bostad. PortugalMäklarna hjälpte oss med Portugisisk lån, skattenummer. Vi har även fått hjälp med ansökan om NHR- Status. Detta är det bästa vi har gjort. Utan er hade det inte gått. Ett stort tack även till Sofia och Caroline på Portugalmäklarna för all hjälp och planering.

Glad svensk i Portugal”

Kund, 2013-06-26
”After having researched the west coast of Portugal and the different places in Algarve the choice was easy – Lagos is a perfect place to live. Small but big enough, cosy but also lively with a gentle and friendly way of treating people.

Close to calm surroundings, to the Faro “low fare”-airport and therby the world, to Meia Praia beach for mental perfect walking at the sea side, to the old city and historical and genuine atmosphere, a couple of hours in the car and you are in Lisbon, half an hour and you find the Monchigue montains with their views and actions or the wild southern west coast with many beautiful bays and beaches.

Why not mention also the whether which although warm is positively effected by the often refreshing wind. Shopping and restaurants whereever you like”

Börje & Ulla, 14.06.2012
”Jag och min fru är båda 60 år gamla, bägge högutbilda samt dessutom är jag Ekonom Genom åren har vi köpt och sålt ett antal fastigheter/lägenheter i Sverige. Så man kan ju säga att man tycker själv att man inte är en gröngöling.

Men sagt och gjort, vad krävs det Förkunskaper över i vilken del av världen man vill bo, enkelt kan ju tyckas men Det är många aspekter som spelar in. När man sedan har funnit landet och orten, kommer arbetet Ta tid på er, hur en flytt ska gå till väga, vilka skatter regler gäller i det landet, hur ser dubbelskattningsavtalet ut mellan där du nu bor och de nya landet, som du ska flytta till Ser enkelt ut, men vi lovar det tar tid. (…)Tålamod samt en mycket komplett mäklarfirma med gedigna erfarenheter i landet du ska köpa i, inte bara en Nordisk person, som kan förmedla sina tjänster, eller har varit där några gånger.

Vi har nu köpt och vi är säkra på att dels, hade vi inte klarat av det själva, utan överraskningar samt dels hade det inte gått så snabbt och bekymmer fritt.”

Familjen Nilsson, 05.07.11
”There are several reasons why we are happy about this (..)( our purchase ). One significant such reason is that we have been so well received, and assisted along the way (and still are), by you guys. In a very professional, still personal way. Well done indeed, and we would be happy to share that sentiment with anyone within earshot.”
Michael and Margareta, 18.07.11
”Äntligen finns det mycket goda förutsättningar för högklassig segling, båtcharter, i Portual på Algarvekusten. En av Mercator/Portugalmäklarnas kunder har startat båtcharter och erbjuder såväl långa som korta seglingsupplevelser.

Så här presenterar de sig; Spice up life and join us on adventures across the wide waters of the historic environments of the Atlantic and western Mediterranean. Our motto is “good life” filled with new experiences, good taste in good fellowship. We sail with a maximum of four guests at the same time, starting from guests needs and comfort.

Each sailing will therefore be unique. Good food and drink on board is something that we prioritize. The boat is chartered with a skipper and first mate in charge of service and cuisine on board. All are welcome to participate in the sailing, preparation and work on board. Our ambition is to bring the sailing crew from your individual conditions, that everyone feels comfortable, active participation in the sailing, develop your talents and fulfill your dreams.

Price per person: April-May, € 190 + VAT / day from June to August € 210 + VAT / day, September-October € 190 + VAT / day. No reservations for a minimum number of participants. Rent the entire boat with crew: € 4,500 + VAT / week Prices include the cost of port fees, fuel, food and drink on board. Bars and restaurants a shore is not included in price. Full information at www.sail-nike.com”

Kund, 2011
Sök bostad