Flytta till Portugal och bo i Portugal

För dig som vill pensionera dig och flytta till Portugal erbjuder detta land ett mycket fint klimat året runt. Om du överväger att bo i Portugal och tillbringa vinterhalvåret utomlands är här underbart klimat, vänliga människor, bra prisnivåer, god mat, inhemska viner och fina naturupplevelser. Dessutom är Portugal inte längre bort än drygt 4 timmars flygresa. För dig som gillar att spela golf är detta ett golfparadis. Om du längtar efter att åka skidor ta dig till ex Serra de Estrella i centrala delar av Portugal. Dessutom erbjuder Portugal på mycket kultur och historia. Här finns palats, slott, riddarborgar, kyrkor, musik (Fado) och konst. Engelska språket fungerar utmärk i Portugal. Dessutom dubbar man inte filmer vilket underlättar ytterligare. Den portugisiska lagstiftningen ändrats och landet erbjuder synnerligen fördelaktiga villkor för dig som avser att pensionera sig i landet. Läs mer om det under skatter och pension.

 • Underbart klimat året runt
 • Endast 4 timmars flygresa
 • Låga levnadskostnader
 • Fina golfbanor
 • Vacker natur
 • God mat och goda viner
 • Bästa land för ”pensionering”
 • Låg  skatt på privata tjänstepensioner
 • Ett av Eu:s bästa skattesystem
 • Ingen gåvoskatt
 • Ingen arvsskatt
 • Ingen förmögenhetsskatt
 • Låg/ingen kapitalskatt
 • Fördelaktig vid bolagsexit

Till Portugal kommer man lättast genom flyg till någon av de tre flygplatserna som finns, Lissabon (centralt), Porto (norr) samt Faro i söder. Till alla destinationer kan man flyga direktflyg. SAS flyger ofta och det portugisiska flygbolaget TAP flyger dagligen till Portugal dessutom flyger lågprisbolaget Norweigian till Faro 2 ggr i veckan samt även Ryanair. Du kan flyga med ”direkt” flyg både från Stockholm, Köpenhamn och från Skavsta. Resan tar ca 4,5 timme. Håller er uppdaterade på deras hemsidor.

Ett annat alternativ till flyg är att ta bilen ner till Portugal. Resan kan du göra på ett par dagar. Att bila genom Portugal är ett bra sätta att lära känna landet och dess olika områden.

Portugal består av olika regioner från bergen i norr till de soliga sandstränderna i utmed Algarves kust. Både natur och klimat är mycket varierar kraftig beroende på var i Portugal du befinner dig. Nedan följer några olika distrikt som är kan vara värt att se. Se ytterligare information under fakta om Portugal

Lissabon är Portugals huvudstad bor ca en halv miljon invånare i den centrala kommunen, och 2,8 miljoner invånare i hela storstadsområdet. Lissabon har allt vad en storstad kan erbjuda. Staden grundades på 1100 talet.

Estoril är en mindre ort som endast ligger ca 25 minuter från Lissabon och i Cascais kommun där även Estoril ingår bor ca 200 000 personer.  Estoril är en charmig stad som ”lever” året runt. I Estoril ligger bla det första kasinot i Europa vackert omgiven av en fin trädgård med direkt havsutsikt samt och access till den fina sandstranden. Shopping och restauranger finns det gott om.

Cascais ligger i direkt anslutning till Estoril och är en gammal fiskeby från 1300 talet. Cascais är den livligaste av de två städerna med många trevliga restauranger och här finns allt inom gångavstånd. Gamla stadskärnan består av små fina ”townhouses”, kullerstensgator, vackra palats och historiska byggnader. Ett flertal fina stränder omger Cascais samt det finns gott om fina grönområden upp mot Guinchon och hela vägen upp till Sintraberget. I Cascais kommun bor ca 200 000 personer. I närheten av både Estoril och Cascais finns flera stora shoppinggallerior. Den forna fiskebyn Cascais blev under 1800-talet ett populärt område för det portugisiska kungahuset och adeln. Här tillbringades sommar månaderna vid havet och man byggde slott, palats, pampiga villor och lyxiga hotell växte upp mitt bland byns charmiga fiskeby, stränder och grönska. Cascais förvandlade snabbt  till en välkänd område för förmögna Portugiser samt internationella besökare. Än idag finns både känslan av en charmig fiskeby samt de historiska anorna från det portugisiska kungahuset kvar. Man har även moderniserat upp området med en fin strandpromenad som binder samman Estoril och Cascais.

Silverkusten och är den kustremsa med milslång sandstrand som löper nordväst om Lissabon utmed Atlantkusten. Här finns många fina historiska sevärdigheter fina bergsbyar med fin utsikt över havet. Området stäcker sig från kuststaden Ericeria som ligger ca 40 minuter utanför Lissabon och hela vägen upp till Porto i Norr.

Alentejo utgör ca en tredjedel av Portugals yta och stäcker sig utmed spanska gränsen och hela vägen från Tejo och söderut till Algarve. Alentejo är känt för sina vackra kork ekar och för sin många vindistrikt. Här finns många fina historiska städer.

Sök bostad

Algarve är den södra kustremsan som sträcker sig från Spanska gränsen och västerut till Atlantent kusten. Algarve kan bjuda på allt från landsbygd med pittoreska fiskebyar till hektisk nattliv i städerna samt exklusiva golfområden. Algarve är känt för sina fina klippor och milslånga sandstränder. Algarve är även mycket populärt som turistmål.

Dourodalen ligger i den norra delen av Portugal. Klimatet här är torrt och hett och passar bra för vinodling. Utmed Douro floden växer druvorna på branta terrasserade vingårdar. I staden Porto produceras det berömda Portvinet.